Welkom / Dak isolatie / Vervangen zinken dakgoot Prins Bernardstraat Boxtel

Vervangen zinken dakgoot Prins Bernardstraat Boxtel

Het vervangen van een zinken dakgoot aan de Prins Bernardstraat  in Boxtel

Je hebt twee standaard dakgoten de mastgoot deze is halfrond. En de bakgoot zo als de naam zegt een bak vorm.
Bij dit huis hebben we gekozen voor de mastgoot omdat dit het best past bij het karakter van een wat oudere woning.
De beugels  waar de dakgoot in hangt zijn ook vervangen. We hebben hier een standaard meter prijs van 68,00 euro per strekkende meter.
Dit is inclusief alle aansluitstukken montage btw en tien jaar garantie.

We gebruiken dan puur zinken materialen die weer 40 jaar mee moeten gaan. Tegenwoordig worden de goten geleverd in lengte van drie meter.
Dit scheelt een hoop soldeernaadjes wat toch de zwakke punten zijn van de dakgoot. Deze soldeernaden zijn verstevigt met een rvs plaatje zodat de dakgoot geen zwakke punten meer heeft.
De beugels van dit soort woningen zitten onder het dakbeschot en zitten gemonteerd op de draag balken. Dit maakt het werk wel wat lastiger maar geeft de meeste stevigheid.
De nieuwe beugels worden om de 60 cm gemonteerd voor voldoende draag kracht. De afvoerpijpen zijn opnieuw aan gesloten. Deze waren zo rot dat de bovenste meter met de daarbij behorende bochten ook zijn vervangen. De afvoerpijpen zitten aangesloten door middel van een sok die in de dakgoot gesoldeerd zit. Op het uiteinde van de dakgoot zitten zinken kop stukken met kraal in verstek gesoldeerd voor een mooie afwerking. De eerste rij panlatten zijn ook vervangen zodat de eerste rij dakpannen netjes recht liggen en mooi aansluiten met de nieuwe dakgoot.
Kortom een ambachtelijk werkje met een mooi eind resultaat voor een hele scherpe prijs.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top