Welkom / Dak isolatie / Nokvorst & schoorsteen reparatie Haaren

Nokvorst & schoorsteen reparatie Haaren

Nokvorst & schoorsteen reparatie Haaren

Op het eerste gezicht leek de nokvorst in goede conditie. Toch had de klant last van een lekkage.  Bij nader onderzoek bleken de nokvorsten los te zitten.
Dit was van afstand niet te zien omdat de nokken bedekt waren met mos. Het cement was poreus geworden en de aanhechting met de vorsten was los gelaten.
Nadat de nokvorsten schoongemaakt waren, werden de scheuren en gaten zichtbaar. Het mos groeit het best waar het vocht blijft staan. Ook zorg mos ervoordat het cement sneller poreus wordt omdat het langer vocht vast houd.

De volledige nok is met een kunststof-dakmortel, genaamd Flexim, aangesmeerd voor 37,00 euro per meter inclusief. Flexim heeft de voordelen dat het slijtvast is en flexibel blijft. Het kan dus niet meer scheuren zoals cement. Flexim heeft het voordeel dat het verkrijgbaar is in dezelde kleur als de dakpannen en nokvorsten. Het kan in zeven kleuren geleverd worden maar persoonlijk vind ik zwart het mooist. Na reparatie ziet dit er weer helemaal strak uit. Er zit standaard tien jaar garantie op de werkzaamheden maar de bedoeling is dat het dak weer jaren mee moet kunnen gaan.
Kapotte nokvorsten worden netjes vervangen. Vaak kiezen we dan voor een gebruikte nokvorst in goede staat zodat er geen kleur verschil te zien is. Deze kosten 12,50 euro per stuk inclusief montage btw en garantie. Als service wordt het dak standaard gecontroleerd op gebreken. Kapotte dakpannen worden als service vervangen.
Dakpannen die niet netjes aansluiten worden weer opnieuw geschikt. Bij eventuele gevonden gebreken aan het dak en eventuele nodige reparaties, word er netjes met de klant overlegd.
Kleine reparaties kunnen vaak direct gerepareerd worden.

Voor grotere werkzaamheden wordt een passende offerte via de mail uitgebracht zodat de klanten dit rustig kunnen overleggen en deze eventueel kunnen vergelijken met andere offertes.
Bij deze klant is er geconstateerd dat het loodwerk van de schoorsteen erg slecht was. De klant was hiervan al op de hoogte. Nadat ik een passende offerte had uit gebracht heeft de klant hiervoor akkoord gegeven en hebben we op korte termijn een afspraak gemaakt. Het loodwerk aan de schoorsteen is vervangen. We hebben hiervoor 15 pond lood gebruikt die weer 40 jaar mee moet gaan.
Het nieuwe lood is de schoorsteen in gevoegd en met lood klemmen vast gezet. Dit zodat het lood zeker stormvast zit en niet uit zichzelf los kan komen. De schoorsteen is rondom schoon geborsteld en geïmpregneerd voor een waterdichte laag. Impregneren doen we in drie dunnen lagen die ook elk moet drogen. Het impregneren zal de voegen ook weer een langere levensduur geven. De schoorsteen moet nu weer jaren mee gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top