Welkom / Dak isolatie / Nokvorst reparatie & renovatie Pauwkamp Overvecht

Nokvorst reparatie & renovatie Pauwkamp Overvecht

Nokvorst reparatie & renovatie Pauwkamp Overvecht

Dit was een ventilatie nok vorst. Dat houd in dat de nokvorsten op een ruiterbalk gespijkerd zitten. Hieronder zit dan een plastic ondervorst die aansluit op de dakpannen maar toch kan ventileren.
Helaas gaan deze nokvorsten niet erg lang mee. De oorzaak hiervan is dat de vorsten zitten gespijkerd met een roestige spijker. De nokvorsten kunnen dus makkelijk heen en weer bewegen in de wind. De plastic ondervorst droogt door de zon al snel uit waardoor hij kromt trekt. Deze sluit dan niet meer netjes met de dakpannen aan. Het gevolg hiervan zijn sterke lekkages.
Dit soort nokvorsten kunnen voor weinig geld geleverd en gemaakt worden. De dakdekkers kunnen dan gelijk de nokvorsten plaatsen zonder dat hier een metselaar aan te pas hoeft te komen.
Ik noem dit dus low budget nokken.

In een sneldek pannendak zit al extreem veel ventilatie. De zijkanten van het dak zijn open,de gehele lengte,s bij de dakgoten zijn open,bij de dakramen en dakkapellen zijn ze open.
Zelfs de pannen sluiten niet perfect strak op mekaar aan dus zitten vol spleten en openingen. Kortom ventilatie genoeg. De meeste daken hebben hierbij nog ventilatie dakpannen verdeeld over het dak liggen. Deze pannen kunnen bij elk dak gemonteerd worden. Vandaar dat ik deze nokken volledig in de flexim monteer. Dit zorgt er voor dat de nokvorsten nooit meer kunnen lekken en ze storm vast liggen op het dak. De meter prijs hiervoor bedraagt 53,00 euro per meter inclusief montage btw en tien jaar garantie. Onder de nokvorsten blijft er ventilatie genoeg omdat de flexim tussen de dakpan en nokvorst gemonteerd wordt. De ventilatie loopt dan onder de panlatten door van links naar rechts. Naar 15 jaar monteren van dit soort nokvorsten nog nooit een klacht van gehad. Het materiaal is wel erg duur maar kwalitatief veel duurzamer dus uiteindelijk goedkoper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top