Header Image
Welkom / Nokvorst reparatie nu 69 euro per meter inclusief

Nokvorst reparatie nu 69 euro per meter inclusief

Nokvorst reparatie nu 69,00 euro per meter inclusief

 Nokvorst reparatie

De leeftijd voordat cement poreus wordt ligt ongeveer tussen de 40 en 50 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de positie van uw huis in regen en wind, en aan welke kant uw huis in de zon/schaduw staat. De schaduwkant, waar dus het langste vocht op blijft staan, zal sneller verslijten als de kant waar de zon op schijnt.

Als cement in de loop der jaren verouderd, zal als eerste de aanhechting met de dakpan en nokvorst los laten. In dit geval zijn de bestaande nokvorsten nog prima te repareren. Het oppervlakkige cement is dan vaak makkelijk te verwijderen. De basis, dus het cement onder de nokpannen, is dan meestal nog in goede staat. De werkzaamheden gaan dan als volgt. De bestaande nokvorsten en aangrenzende dakpannen worden netjes schoon geborsteld. Het kapotte en losliggende cement wordt verwijderd en alle gaten/spleten worden op gevuld waarna er een behoorlijke dikke laag flexim tegen aan wordt gesmeerd. Flexim is een kunstof dakmortel wat slijtvast is en flexibel blijft. Het kan dus niet meer scheuren zoals cement. Flexim schrijft voor dat er massa verwerkt moet worden. Hiermee word bedoeld dat de laag tussen de drie en vijf cm dik verwerkt moet worden. De dikte van de laag is erg belangrijk voor de flexibiliteit van het materiaal en dus levensduur van de gerepareerde nokvorsten. Helaas wordt dit in de praktijk nog wel eens door veel bedrijven vergeten. De overlapping aan de bovenzijde van de nokvorsten dienen ook dicht gesmeerd te worden. Dit zorgt er voor dat de nokvorsten mooi aan elkaar vast liggen en dat er ook van boven af geen vocht meer tussen kan komen. Ook dit wordt regelmatig vergeten. Belangrijk is ook hoe de word aangebracht en hoe de randen af gewerkt worden.

Nokvorst renovatie
Nokvorst renovatie is alleen mogelijk als de oude nokvorsten nog heel zijn en gemakkelijk los komen van het cement. In de meeste gevallen is het cement harder als de nokpan en breken deze nokpannen bij demontage. In sommige gevallen is de samenstelling van het cement niet goed geweest. Vroeger gebeurde het regelmatig dat er meer zand als cement in de specie zat. In deze gevallen kunnen we netjes de oude dakpannen/nokvorsten schoonmaken van het oude cement en hergebruiken. De werkzaamheden zijn dan exact hetzelfde als bij nokvorst-vervanging alleen dan met de oude pannen en nokvorsten.

Nokvorst vernieuwen met nieuwe nokvorsten
Nokvorsten zijn de bovenste dakpannen om de punt van het dak af te sluiten. Bij oudere huizen zijn deze meestal in het kalkcement vastgelegd. Het kalkcement zal op den duur brokkelig en poreus worden. De laag van cement zal dan als een spons gaan werken en het vocht op gaan nemen. In de winter zal dit vocht bevriezen. Dit omdat de specie minder kan krimpen of uitzetten als de nokvorst en dakpannen zelf. De laag van cement zal dan gaan scheuren, afbrokkelen en hierdoor zullen de nokvorsten los komen te liggen. Het gevolg is lekkage en de kans dat de nokvorsten bij een stevige wind van het dak afwaaien.

De schade van zo’n vallende dakpan kan veel kwaad aanrichten. In de meeste gevallen zijn de klanten hier niet voor verzekerd. De verzekering noemt dit achterstallig onderhoud. De gevolgschade in het huis is vaak wel goed verzekerd.

Reparatie van de nokvorsten is niet meer mogelijk als klanten te lang wachten. Dit omdat het kalkcement dan te ernstig is aangetast, gescheurd, poreus of zelfs gebroken is. In de meeste gevallen scheuren de nokvorsten dan mee met het cement. In deze situatie is het verstandig de nokvorsten te vernieuwen. Hiervoor moet de bovenste rij van de pannen aan beide zijden van het dak gedemonteerd worden. Door de oude cement resten op de dakpannen zijn deze niet meer te gebruiken en zullen dus ook vervangen moeten worden. Daarna zal er aan beide zijden een nieuwe rij pannen geplaatst worden. Het oude cement en dakpannen wordt netjes afgevoerd en op geruimd. Hierna worden er stroken Flexim dakmortel geplaatst. Daarna zullen de nieuwe nokvorsten geplaatst worden in de Flexim dakmortel. De overlapping aan de boven zijde word ook dicht gezet.

Uw nokvorsten netjes gerepareerd of gerenoveerd
Uw nokvorsten repareren of renoveren. Wij bieden u de beste service en 10 jaar schriftelijke garantie!!

Service en Kwaliteit staat bij ons op nummer één
Wij zijn in het bezit van keurmerken, zodat u er zeker van bent dat de beste materialen worden gebruikt door een vakkundig ondernemer. Prijs en kwaliteitsverhouding staat bij ons op een.

Al veel tevreden klanten gingen u voor
Veel woningbezitters maken gebruik van onze service. Helaas kunnen klachten altijd voorkomen, het gaat erom hoe deze worden opgelost. We proberen binnen een week in de garantie de klacht op te lossen. Mocht er gevolgschade zijn in huis zijn we hiervoor netjes verzekerd.

Top